شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حوزه علمیه قم در ایجاد تعامل علمی و فرهنگی، دارای ظرفیت های زیادی است که آماده همکاری در راستای ایجاد صلح و آرامش در میان ادیان می باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری، صبح امروز 20شهریور ماه، در دیدار رئیس سازمان امور ادیان چین و هیئت همراه که در دفتر وی برگزار شد، با اشاره به روابط اقتصادی گسترده ایران اسلامی با چین، اظهار داشت: امید است روابط فرهنگی و علمی این دو کشور نیز تقویت شود.

وی؛ تقویت روابط فرهنگی ایران و چین را راهکاری برای نزدیکی ملت ها معرفی کرد و گفت: معمولا هیئت های فرهنگی و علمی که به ایران سفر می کنند، به قم نیز به عنوان پایتخت فرهنگی و دینی کشور می آیند و با ظرفیت های موجود در این شهر آشنا می شوند.

عضو خبرگان رهبری افزود: در قم موسسات و مراکز مختلفی وجود دارد که ظرفیت گسترده ای در ارتباط علمی با کشورهای مختلف ایجاد کرده و امید است با چنین نشست هایی، راهکارهای لازم برای استفاده حداکثری از این ظرفیت را فراهم آورد.

مدیر حوزه های علمیه در ادامه، مکتب اهل بیت(علیهم السلام) را اسلامی همراه با عقلانیت و اعتدال معرفی و عنوان داشت: در این مکتب، افراطی گری و تند روی وجود ندارد؛ از این رو مقابله با تفکر افراطی می تواند نقش زیادی در ایجاد آرامش در جهان ایفا کند.

آیت الله حسینی بوشهری، برگزاری سمینارهای مشترک، اعزام اساتید، انتشار کتاب ها و... را بستری برای تقویت تعامل میان این دو کشور معرفی و عنوان داشت: اسلام دینی است که بر حقوق مسلمانان وغیر مسلمانان احترام خاصی قائل است که عهد نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر، به عنوان فرمانروای مصر گواه این سخن است.

وی با بیان این که در این عهد نامه هیچ گونه تعصبی وجود ندارد، ادامه داد: در رساله حقوق امام سجاد(ع) نیز ابعاد حقوق انسان ها تبیین شده که نشان دهنده تعادل در اسلام است.

مدیر حوزه های علمیه به برگزاری مناظرات علمی در دوره امام صادق(ع) اشاره کرد و اظهار داشت: زمان این امام همام، در مسجد النبی(ص)، به عنوان مرکز جهان اسلام، محل مناظره پیروان ادیان و مذاهب مختلف بود که نشان دهنده تحمل و عقلانیت در مکتب اهل بیت(علیهم السلام) است.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این‌که در بین پیروان ادیان و مذاهب دو نوع التزام وجود دارد، گفت: در دیدگاه نخست، پیروان یک ادیان، نسبت به سایر مذاهب اسلامی،‌ رفتاری عاقلانه و توأم با تعامل مسالمت آمیز و در عین حال پایبند به افکار و عقاید خود می باشند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: در دیدگاه دیگر، الزاماتشان همراه با جنگ با دیگران است؛ از این رو دیگران را تکفیر و دستور قتل آنها را صادر می کنند؛ چنین دیدگاهی هیچ جایگاهی در اسلام ناب ندارد.

وی در ادامه به آزادی های ادیان در چین؛ در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: این که ادیان از جمله مسلمانان در مجلس چین دارای نماینده هستند، نشان دهنده تحمل افکار مردم در این کشور است؛ البته درباره مسئله سین کیانگ و مشکلی که برای مسلمانان به وجود آمده بود، کمی نگرانی وجود دارد که امید است برطرف شود.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه برای ایجاد آرامش در میان ادیان، آماده همکاری با شما هستیم، گفت: حوزه علمیه قم در ایجاد تعامل علمی و فرهنگی، دارای ظرفیت های زیادی است  که آماده همکاری در راستای ایجاد صلح و آرامش در میان ادیان است.

مدیر حوزه های علمیه در پایان با اشاره به فعالیت همه جانبه استکبار در آسیب زدن به فرهنگ های مختلف اظهار داشت: استکبار به دنبال آسیب زدن به چین با این همه جمعیت و جایگاه فرهنگی، می باشد.

15/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha